Maak meteen een afspraak om uw swill op te laten halen.
Swill ophalen voor zorginstellingen
Swill ophalen voor zorginstellingen
Uw oplossing voor swill / voedingsrestanten en gebruikte frituuroliën en vetten
Uw swill op laten halen
Beheert u een zorginstelling met een keuken waar etensresten (swill) vrijkomen? Dan bieden wij u een oplossing voor het afvoeren van uw swill. Elk bedrijf dat meer dan 200 kg swill produceert per week is verplicht om dit gescheiden af te voeren. Het zorgt er ook voor dat uw bedrijf duurzaam omgaat om zijn afvalstromen, wat bijvoorbeeld nodig kan zijn voor het Green Key keurmerk.
Wat is swill?
Swill is al het organische afval dat vrijkomt in een keuken, kantine of restaurant. Zoals resten van sauzen, brood, gekookte voedingsmiddelen en groenten en fruit.
Swill bestaat dus veelal uit etensresten vanuit kantines en restaurants. De volgende resten mogen worden weggegooid bij swill-afval voor een goede recycling: Groente, fruit, aardappelen, gekookte etensresten, koffiedik, sauzen en soepen, eierschalen, friet, melk en pap, vlees, vis, gevogelte.
De volgende etensresten horen niet thuis in swill: botten van dieren en slachtafval, frituurvet, tuinafval, mosselschelpen, bloemen, potgrond, as of haren. Deze horen bij het GFT.
Een bedrijf is verplicht om zijn afvalstromen goed te scheiden en op de juiste wijze af te voeren. Dit voorkomt ook dat het overige afval een bron wordt van bacteriën en schimmels. Zo blijft de keuken schoon.
Hoe kunt u swill verzamelen
Swill inzameling wordt verzorgd met een 120 liter mini rolcontainer. Deze container is afsluitbaar met een rubber en klem zo wordt voorkomen dat er nare luchtjes, zeker in de zomerperiode, vrijkomen.
We spreken een ophaalfrequentie af, die past bij uw bedrijf. Zo voorkomt u overvolle containers, en zorgt u voor een juiste verwerking van uw afval.
Wij vertellen u graag meer!
Wat gebeurt er met Swill?
De gescheiden etensresten (swill) die zijn ingezameld worden verwerkt tot groen gas door middel van een biomassavergistingsinstallatie. In deze installaties vindt een biologisch proces plaats waarbij verschillende soorten micro-organismen het afval omzetten in biogas/groengas. Een speciale motor kan dit biogas/groengas omzetten naar duurzame elektriciteit en warmte. De resten van dit proces worden gebruikt om compost van te maken.
Duurzame verwerking van uw afval
Door het op de juiste manier gescheiden verwerken van uw afvalstromen draagt u bij een stukje Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Door uw afval gescheiden af te voeren, kan deze op de best mogelijk manier worden verwerkt en een nieuw doel krijgen.
Als uw bedrijf de wens heeft om een Greenkey keurmerk te voeren, dan bent u verplicht om uw afval op de juiste te scheiden en te laten verwerken. J. Meertens en Zn ondersteunt u hierbij op de juiste wijze.
Met één partner voor al uw afvalverwerking zorgt u voor minder verkeer op de weg. U heeft maar één partner die al uw containers op komt halen. J. Meertens en Zn doet dit met vrachtwagens die voldoen aan de EURO-6 milieunormen. Zo verkleint u dus ook op andere manieren de impact op het milieu. En financieel brengt het vaak ook nog voordelen met zich mee.
Uw afval krijgt een tweede leven. Het wordt een duurzame bio-brandstof die voorkomt dat er kolen moeten worden verbrand, of dat olie moet worden verwerkt tot brandstof.
De meerwaarde van Meertens
- Snel contact, ook via WhatsApp
- Meteen een afspraak
- Een lokale partner die uw afvalstromen verwerkt
- U bent geen nummertje
- Een bekende stem aan de telefoon
- Een bekend gezicht dat uw afval komt ophalen
- Voldoet aan milieunormen
contact
Neem contact met ons op
Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via onze gegevens of via het contactformulier.
Gegevens
Contact info
U kunt ons altijd mailen of bellen voor meer informatie!
Telefoon